Jövő héten kiugrok Horvátországba, hazajöhetek karantén nélkül?

2020-07-23

A jogi válasz magyar állampolgár részére az, hogy igen.

Az irányadó 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendelet szerint a külföldről érkező magyar állampolgár személyforgalomban  zöld jelzéssel besorolt ország területéről Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet. Márpedig Horvátország zöld jelzéssel szerepel az alkalmazandó tisztifőrvosi listán (Közlemény a COVID-19 betegséggel való aktuális fertőzöttségi viszonyok alapján az országok besorolásáról szóló országos tisztifőorvosi határozatról. Hivatalos Értesítő 2020. július 12-i 38. szám)

Egyébként ugyanez a helyzet a környező uniós országokkal, mint Ausztria, Szlovákia, vagy távolabb Olaszország, Németország, Franciaország. 

Románia már sárga-flepnis, ami azt jelenti, hogy magyar állampolgár belépése esetén is főszabály a 14 karantén-kötelezettség.

A válasz folyó év 30-ik hetében hatályos szabályok alapján adatott.

dr. Szabó Tibor ügyvéd

Vissza

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

 
Jogi Segélyvonal Szolgáltatás

Cégeknek és magánszemélyeknek

Jogi tanácsadás telefonon és e-mailben munkajog, adózás, cégügyek, adatvédelem, ingatlanügyletek terén.

Állandóan hívható! Ára: 10.000,-Ft/hó

(átalánydíj korlátlan számú kérdéssel és válasszal)

Megrendelem
Adóellenőrzés

Irodám kiemelt szakterülete gazdasági társaságok, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, magánszemélyek adóellenőrzésbeni képviselete.

Tovább
Adóper

Specialitásom az adóhatározatok bírósági felülvizsgálatára irányuló perekben az adózók képviselete, szemben az adóhatósággal.

Tovább
Adójogi tanácsadás

Az adókötelezettségekkel a tervezett ügylet előtt kell számolnunk - nem szerencsés, ha utólag szembesülünk velük. Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

Tovább
Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2020. Dr. Szabó Tibor