Lakodalom tartható-e? Hol és meddig?

2020-10-20

Október végén újra előjön ez a kérdés. A válasz pedig az, hogy ha a lakodalom helyileg vendéglátó üzletnek minősülő helyen van, arra vonatkozik a 23-órai zárás. Ha más helyen - például szállodában - akkor nem.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet a zenés, táncos rendezvényekre ír elő egy 500 fős létszámkorlátot, és 23 órai zárást.

Az egyértelmű, hogy ezek a korlátozások nem vonatkoznak családi eseményekre, például lakodalomra. Így rendelkezik ugyanis a 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről 2.§/1/ d) pontja.

Ugyanakkor a 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdése szerint a vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni.

Így ha a lakodalom helyileg vendéglátó üzletben van, arra vonatkozik a 23-órai zárás.

Ha az azonban a lakodalmat nem vendéglátó üzletnek minősülő helyen tartják arra nem vonatkozik a 23 órai zárás kötelezettsége.

***

Adótippek a kata szigorítás kezeléséhez - Kata alternatívák 2021-től

E-könyvünkben bemutatjuk azokat az adózási módokat, megoldásokat amelyek alternatívaként szolgálhatnak az adott vállalkozás számára a megszigorított kata helyett. Szerző: Dr. Szabó Tibor ügyvéd,  kiadó: Adónet.hu, terjedelem: 53. oldal, ára: 6.350,-Ft. Megrendelés: Önadózó Webáruház

***

Dr. Szabó Tibor ügyvéd jegyzeteinek követése a Facebookon: https://www.facebook.com/drszabotiborugyved/

Vissza

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

 
Jogi Segélyvonal Szolgáltatás

Cégeknek és magánszemélyeknek

Jogi tanácsadás telefonon és e-mailben munkajog, adózás, cégügyek, adatvédelem, ingatlanügyletek terén.

Állandóan hívható! Ára: 10.000,-Ft/hó

(átalánydíj korlátlan számú kérdéssel és válasszal)

Megrendelem
Adóellenőrzés

Irodám kiemelt szakterülete gazdasági társaságok, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, magánszemélyek adóellenőrzésbeni képviselete.

Tovább
Adóper

Specialitásom az adóhatározatok bírósági felülvizsgálatára irányuló perekben az adózók képviselete, szemben az adóhatósággal.

Tovább
Adójogi tanácsadás

Az adókötelezettségekkel a tervezett ügylet előtt kell számolnunk - nem szerencsés, ha utólag szembesülünk velük. Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

Tovább
Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2021. Dr. Szabó Tibor