Online szélhámosságok tárháza 1.

2020-07-29

Amikor pár nappal ezelőtt egy e-mailben arról kaptam értesítést, hogy részemre az Európai Unió (!) és a Nemzetközi Valutalap (!) 1 millió USA dollár pénzügyi támogatást / segélyt (?) ítélt meg, felvehetem egy ATM-kártyáról (!) – elhatároztam, hogy tanulságul és elrettentésül gyűjteni fogom a csaló e-maileket és online szélhámosságokat.

Mert tévedés ne essék – ez egy csaló e-mail volt, amely valahogy átjutott szerverünk biztonsági szűrőjén. (Pedig, pedig…) 

Sajnos idő előtt töröltem is, de igazán  szórakoztató volt olvasni, hogy becses személyemmel ilyen magas fórumok, mint a Valutalap és az Európai Bizottság foglalkoztak és részesítettek ilyen szépösszegű juttatásban. 

Gondolom, az Európai Unió Tanácsa is megszavazta, megelőzve még a 750 milliárdos járványügyi alap tárgyalását is. És miután – íme - a hivatalos értesítés is megjött, a kor követelményeinek megfelelően elektronikus küldeményként, örömmel nyugtázhattam, hogy egyetlen kormányfő / államfő sem vétózta meg személyes privát célú pénzügyi juttatásomat. Arról sajnálatos módon nem tartalmazott információt az e-mail, de az ilyen ügyek szokásos ügyrendje szerint ezen ügylet – gondolom - nem jöhetett volna létre az Amerikai Egyesült Államok elnökének jóváhagyó támogatása nélkül.  

Tömegével szórják szét a nagyvilágba ezeket a szélhámos e-maileket, nevetségesek, primitívek, nem is tudom, hogy mi hasznot remél tőlük a küldőjük. Remélhetőleg senki nem válaszol rájuk, és azonnal kukázza őket – ha már egyszer átjutottak azon a bizonyos biztonsági szűrőn.  

De vigyázat! Könnyű a helyzet a primtív, nevetséges, ránézésre hülyeség e-mailekkel. Azonban vannak komolyabbak is, akár személyre szabott információkkal operáló, hitelesnek tűnők is – azokat is fel kell ismerni. 

Tudatosítsuk hát magunkban, hogy egy e-mail is lehet csaló. Elektronikusan is érkezhet hozzánk a csalási szándék. És interneten is. Ennek tudatosítása az első lépés ahhoz, hogy soha ne váljunk ilyen csalások áldozatává.

***

Ajánlom a következő megoldást: 

KKV INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV ÉS INTÉZKEDÉS CSOMAG

 

Vissza

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

 
Jogi Segélyvonal Szolgáltatás

Cégeknek és magánszemélyeknek

Jogi tanácsadás telefonon és e-mailben munkajog, adózás, cégügyek, adatvédelem, ingatlanügyletek terén.

Állandóan hívható! Ára: 10.000,-Ft/hó

(átalánydíj korlátlan számú kérdéssel és válasszal)

Megrendelem
Adóellenőrzés

Irodám kiemelt szakterülete gazdasági társaságok, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, magánszemélyek adóellenőrzésbeni képviselete.

Tovább
Adóper

Specialitásom az adóhatározatok bírósági felülvizsgálatára irányuló perekben az adózók képviselete, szemben az adóhatósággal.

Tovább
Adójogi tanácsadás

Az adókötelezettségekkel a tervezett ügylet előtt kell számolnunk - nem szerencsés, ha utólag szembesülünk velük. Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

Tovább
Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2020. Dr. Szabó Tibor