Számla és nyugtaadás fizetővendéglátásban

2020-08-08

Ha vendég magánszemély, akkor részére pénztárgépes nyugtát kell kiállítani, miután a fizetővendéglátásban kötelező a pénztárgép használata

A magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosítása (fizetővendéglátó tevékenység) kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás nyújtásának minősül. 

Ha vendég magánszemély, akkor részére pénztárgépes nyugtát kell kiállítani, miután a fizetővendéglátásban kötelező a pénztárgép használata, kivéve a falusi szálláshely-szolgáltatást.

Ha a szolgáltatást belföldi áfa alany veszi igénybe - amit a vendég a számla kérésével jelez  - akkor a nyugta helyett számlát kell kibocsátani, amelyre vonatkozik az online számla-adatszolgáltatás.

 

 Dr. Szabó Tibor ügyvéd követése a Facebookon: https://www.facebook.com/drszabotiborugyved/

Vissza

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

 
Jogi Segélyvonal Szolgáltatás

Cégeknek és magánszemélyeknek

Jogi tanácsadás telefonon és e-mailben munkajog, adózás, cégügyek, adatvédelem, ingatlanügyletek terén.

Állandóan hívható! Ára: 10.000,-Ft/hó

(átalánydíj korlátlan számú kérdéssel és válasszal)

Megrendelem
Adóellenőrzés

Irodám kiemelt szakterülete gazdasági társaságok, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, magánszemélyek adóellenőrzésbeni képviselete.

Tovább
Adóper

Specialitásom az adóhatározatok bírósági felülvizsgálatára irányuló perekben az adózók képviselete, szemben az adóhatósággal.

Tovább
Adójogi tanácsadás

Az adókötelezettségekkel a tervezett ügylet előtt kell számolnunk - nem szerencsés, ha utólag szembesülünk velük. Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

Tovább
Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2021. Dr. Szabó Tibor