A biztonság elve az adózásban

2016-07-25

Az adóminimalizálás elve akkor veszélyes – és ezért problémás – ha kizárólagosan csak ez érvényesül.

Most – ha eddig nem tettük volna - meg kell ismerkednünk egy másik elvvel: a biztonsággal, amit akár az adóminimalizálás elvével egy sorban követni érdemes.

A biztonságra törekvés elve nagyon is kézzel fogható: azt jelenti, hogy nem fenyeget a megszerzett vagyon teljes vagy részleges elvesztésének (végrehajtásának) veszélye, a végrehajtó nem vonatja ki a személygépkocsimat a forgalomból, nem foglalja le üzletrészemet a cégbíróságon, a személyes szabadságom sincs veszélyben bizonytalan megítélésű adózási megoldások büntetőjogi következményeként – és nem kell menekülnöm különféle vagyonmentő praktikákkal mindezen intézkedések lehetősége elől.

Az a mondás is eléggé elterjedt vállalkozói körökben, hogy „nyugodtan szeretek aludni.” Ezt jelenti a biztonság elve az adózásban.

 

Vissza

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

 
Jogi Segélyvonal Szolgáltatás

Cégeknek és magánszemélyeknek

Jogi tanácsadás telefonon és e-mailben munkajog, adózás, cégügyek, adatvédelem, ingatlanügyletek terén.

Állandóan hívható! Ára: 10.000,-Ft/hó

(átalánydíj korlátlan számú kérdéssel és válasszal)

Megrendelem
Adóellenőrzés

Irodám kiemelt szakterülete gazdasági társaságok, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, magánszemélyek adóellenőrzésbeni képviselete.

Tovább
Adóper

Specialitásom az adóhatározatok bírósági felülvizsgálatára irányuló perekben az adózók képviselete, szemben az adóhatósággal.

Tovább
Adójogi tanácsadás

Az adókötelezettségekkel a tervezett ügylet előtt kell számolnunk - nem szerencsés, ha utólag szembesülünk velük. Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

Tovább
Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2021. Dr. Szabó Tibor