Blog bejegyzések

Csókoltatom a Kormányzati Tájékoztatási Központot!

2020-11-18

A Magyar Közlönynek  a jelenlegi védelmi intézkedéseket a Kormányzati Tájékoztatási Központ minden ellenkezése dacára mégis csak sikerült meghosszabbítania 2021. február 8-ig. Hogyan történhetett ez meg? 

Tovább

Október 23-tól módosultak a járványügyi készültség szabályai

2020-10-25

Annyiban, hogy sportrendezvény nézői és tüntetés résztvevői is kötelesek maszkot viselni. 

Tovább

Lakodalom tartható-e? Hol és meddig?

2020-10-20

Október végén újra előjön ez a kérdés. A válasz pedig az, hogy ha a lakodalom helyileg vendéglátó üzletnek minősülő helyen van, arra vonatkozik a 23-órai zárás. Ha más helyen - például szállodában - akkor nem.

Tovább

A képernyő előtti munkavégzés szabályai

2020-10-14

Ha szemészeti szakvizsgálat eredményeként indokolt, illetve a munkavállaló által használt szemüveg vagy kontaktlencse a képernyő előtti munkavégzéshez nem megfelelő, a munkáltató a munkavállalót ellátja a minimálisan szükséges, a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveggel. Ennek költésgei természtesen a munkáltatót terhelik.

Tovább

Tájékoztatás adókötelezettség teljesítésének megkerüléséről

2020-10-10

Az adózás rendjéről szóló törvény az adóhatóság terhére előírja az érintettek tájékoztatását, ha az adótörvényekben foglalt rendelkezések megkerülését észleli. Áfa levonási ügyekben érdekes lesz, hogyan teljesíti ezt a kötelezettségét az adóhatóság, és ha nem teljesíti, akkor erre hivatkozhta-e az adózó.

Tovább

Az örökös felelőssége a hagyatéki tartozásokért

2020-10-04

A hagyaték tárgyait jelentős mértékben meghaladó tartozások megöröklése nem fenyegeti az örökös saját vagyonát, amennyiben ezek a hagyatéki tárgyak megvannak, és a tartozás kiegyenlítését szolgálják. Ezzel a belenyugvással  jelentős tartozások megöröklése is elfogadható.

Tovább

Elévülés az adózásban

2020-10-03

Ha valaki 2014. évben elmulasztotta bevallani - például - az ingatlan értékesítésből származó jövedelmét, akkor azt az adóhatóság 2020 december 31-ig jogosult ellenőrizni, utólagos adófizetésre kötelezni. Utána már nem. Ezt jelenti az elévülés. 

Tovább

A digitális csalás lélektana és eszköztára

2020-09-30

A felismerés, megelőzés miatt érdemes elemezni a csalás lélektanát, folyamatát, és abban az áldozat megtévesztés miatti közreműködésének központi szerepét. A csalás sikeres kivitelezésének nélkülözhetetlen feltétele, hogy a címzett tévedésbe essen, valósnak fogadja el a valótlant, és aszerint is cselekedjen. E momentum alapján a digitális csalások elleni védekezés fő iránya a biztonsági megoldások mellett a képzés, a támadásoknak kitett személyek, munkavállalók ismeretszintjének növelése. Ezt kívánjuk segíteni az alábbiakkal...

Tovább

A munkahelyi kockázatértékelésről

2020-09-27

Alapvető biztonsági intézkedés: az ügyviteli munkahelyeken is el kell végezni - különös tekintetettel a koronavírus-járványra.

Tovább

Hogyan kell aláírni elektronikusan, és ennek mik a veszélyei?

2020-09-26

Ha bármely intézendő ügyben hivatal, bank, szolgáltató vagy szerződő partner kér tőlünk hiteles – azaz teljes bizonyító erejű nyilatkozatot, akkor azt elektronikusan megtehetjük az AVDH szolgáltatás alkalmazásával. Nem szükséges ehhez személyesen is megjelenni a hivatalban, ügyfélszolgálaton. Ám  van itt egy óriási probléma és veszélyforrás: az ügyfélkapus azonosítónkat nem adhatjuk ki senkinek – de tényleg senkinek az égadta világon -  mert aki rosszindulattal megszerzete, az annak birtokában az AVDH-val fabrikálhat a nevünkben egy fomailag érvényes, bíróság előtt is teljes bizonyító erejű tartozáselismerő nyilatkozatot  például arról, hogy tartozunk neki megfizetni mondjuk 3 millió forintot. Vagy bármit, ami ellenünk szól.

Tovább

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

 
Jogi Segélyvonal Szolgáltatás

Cégeknek és magánszemélyeknek

Jogi tanácsadás telefonon és e-mailben munkajog, adózás, cégügyek, adatvédelem, ingatlanügyletek terén.

Állandóan hívható! Ára: 10.000,-Ft/hó

(átalánydíj korlátlan számú kérdéssel és válasszal)

Megrendelem
Adóellenőrzés

Irodám kiemelt szakterülete gazdasági társaságok, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, magánszemélyek adóellenőrzésbeni képviselete.

Tovább
Adóper

Specialitásom az adóhatározatok bírósági felülvizsgálatára irányuló perekben az adózók képviselete, szemben az adóhatósággal.

Tovább
Adójogi tanácsadás

Az adókötelezettségekkel a tervezett ügylet előtt kell számolnunk - nem szerencsés, ha utólag szembesülünk velük. Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

Tovább
Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2020. Dr. Szabó Tibor